Ga naar de inhoud

SmartGateways.nl

Uiterlijk volgende werkdag verzonden

14 dagen bedenktijd

Klantbeoordeling 4.9/5

Open standaarden

Gasmeter Gateway

Monitor gasverbruik

Meet realtime Gasverbruik

De Gasmeter Gateway maakt jouw analoge gasmeter slim. Hij geeft je live inzicht in het gasverbruik. Zo weet je precies hoeveel gas je gebruikt bij het verwarmen van je huis, douchen of nemen van een bad.

3D view

Mooie dashboards

Het gasverbruik wordt getoond in mooie overzichten waardoor je meer inzicht krijgt in het energieverbruik en hoe je eventueel geld kunt besparen. Zo kun je hem gebruiken met het Home Assistant energy dashboard, Homey en Domoticz. Je krijgt tevens exclusieve toegang tot het Smart Gateways WarteLink Dashboard voor Home Assistant waarin je nog meer gegevens kunt zien.

Gas Meter Home Assistant mqtt rest-api-json

Eenvoudig te bevestigen

De Gasmeter Gateway werkt met de meeste analoge gasmeters. De gateway is geschikt voor het meten van gasverbruik van meters van de merken Itron, Actaris, Elster, Gallus, Honeywell, ESB, Schlumberger, Chint, Duratec, Apator, Honeywell, Metrix, Mesura en Pipensberg.

gas-meter-smart-wifi

Geschikt voor vrijwel alle Home Automation software​

De Gasmeter Gateway is geschikt voor vrijwel alle Home Automation software zoals Home Assistant, Domoticz en heeft een eigen Homey app.

Op onze support pagina vind je een uitgebreide verzameling van handleidingen.

Open Standaarden

Door gebruik te maken van open standaarden zoals REST-API en MQTT kan de Gasmeter Gateway aan vrijwel alle software worden gekoppeld. Je kunt dus gebruik maken van jouw eigen cloud. Door ondersteuning van MQTT via TLS encryptie voldoet de dataoverdracht aan de hoogste standaarden.

Geschikt voor de meeste gasmeters

Staat jouw gasmeter in onderstaande lijst, dan is hij geschikt voor gebruik met de Gasmeter Gateway. Staat hij er niet bij en twijfel je, neem dan contact op via het contactformulier.

Selecteer Versie B bij het afrekenen

Kan ik mijn gasverbruik in real-time volgen?

Uiteraard! De Gasmeter Gateway geeft het gasverbruik continue door zodat je altijd kunt zien wat jouw verbruik is.

Kan ik de Gasmeter Gateway ook zonder domotica software gebruiken?

Zoals bij al onze gateways kun je een abonnement nemen op het Online Energy Dashboard. Je kunt dit kiezen bij het afrekenen. Achteraf beslissen kan natuurlijk ook.

Is de installatie moeilijk?

We leveren onze gateway met een installatiehandleiding waarmee je eenvoudig zelf de gateway in gebruik kunt nemen.

Is de gateway geschikt voor mijn gasmeter?

De Gasmeter Gateway is ontwikkeld voor gebruik met de meeste analoge gasmeters. De meegeleverde sensor detecteert de pulsen van de gasmeter die worden gegeven tijdens verbruik van gas. Monteer de sensor eenvoudig op jouw gasmeter en start met bijhouden van jouw gasverbruik.

Ik kan kiezen uit VERSIE A en VERSIE B van de gateway, welke heb ik nodig?

Je kunt in bovenstaande lijst met afbeeldingen zoeken naar jouw gasmeter. De versie die je nodig hebt staat bovenaan de lijst. Twijfel je, neem dan gerust contact op via onderstaand contactformulier.

Veel gestelde vragen

Ja dat kan, digitale gasmeters zijn vaak gekoppeld aan de slimme electriciteitsmeter. In dat geval kun je onze Slimme Meter WiFi Gateway gebruiken.

Ja, de kabel van de sensor kan tot 15 meter worden verlengd. De gateway beschikt over drie schroefklemmen waarmee de sensor is bevestigd. De sensor kan onder de schroefklemmen vandaan worden gehaald en met “dunne luidsprekerkabel” van 0.5mm² of 20AWG worden verlengd. Gebruik 3 aderige kabel voor VERSIE A van de gateway. Voor VERSIE B van de gateway kan 2 aderige kabel worden gebruikt.

Je kunt de gasmeter gateway ook zonder home automation gebruiken. Dit kan via een abonnement op ons online dashboard. Dit kun je bij het plaatsen van de gateway in de winkelwagen selecteren.

Je kunt je eigen sensor gebruiken. Zorg ervoor dat de sensor met een spanning werkt tussen 0 en 36V. NO (Normal Open) en NC (Normal Closed) worden ondersteund.

Je ontvangt bij de Gasmeter Gateway een handleiding waarmee je snel kunt beginnen met het monitoren van jouw gasverbruik . Op onze support pagina vind je uitgebreide handleidingen voor het gebruik van de verschillende soorten domotica software

Ja dat kan. Het Online Energy Dashboard werkt onafhankelijk van andere koppelingen.

Natuurlijk. De Gasmeter Gateway houdt per uur, dag, maand en jaar het verbruik bij zodat je dit eenvoudig kunt vergelijken.

Dit is mogelijk. Je kunt bijvoorbeeld jouw gateway koppelen met Domoticz, Homey en Home Assistant en tegelijkertijd het verbruik inzien via het Online Energy Dashboard.

Je kunt ervoor kiezen om de toegang tot het Internet te beperken. De Gateway zal ook zonder Internetverbinding blijven werken. Voor OTA firmware updates is natuurlijk even internet toegang vereist.

Probeer de gateway binnenshuis (droog) te plaatsen waar voldoende WiFi bereik is. Verleng indien nodig de sensorkabel. Dit is mogelijk tot 15 meter.

Ja, de sensor is waterdicht en kan condens verdragen. Zorg ervoor dat de gateway zelf (witte kastje) op een droge locatie wordt geplaatst. Verleng eventueel de sensorkabel.

Hulp nodig?

Als je nog vragen hebt over onze gateway, stuur dan gerust een bericht.

Geschikte gasmeters

Geschikt voor alle gasmeters met inductieve of magnetische puls tijdens verbruik

Resolutie

0,001 m³

Kabellengte Sensor

1.5 meter (Versie A)

0.5 meter (Versie B)

Bevestiging Sensor

Demontabel

Vochtbestendigheid

IP20

WiFi compatibiliteit

IEEE 802.11 b/g/n (2.4 GHz), ondersteuning voor WPA/WPA2/WPA3

Opgenomen vermogen

40mA nominaal, 150 mA piek tijdens opstarten

Voeding

Micro-USB aansluiting

Software

Proprietary

Temperatuurbereik

-20°C tot 50°C

Vochtbestendigheid

IP20

Geschikte sensoren

NO (Normal Open) en NC (Normal Closed) worden ondersteund. Spanning tussen 5 en 36V

Technische specificaties