Ga naar de inhoud

SmartGateways.nl

Uiterlijk volgende werkdag verzonden

14 dagen bedenktijd

Klantbeoordeling 4.9/5

Open standaarden

Kamst-IR Gateway

Monitor Energie- en Waterverbruik

Meet realtime Energieverbruik

…en waterverbruik

De Kamst-IR Gateway voor Kamstrup Multical warmte- en watermeters geeft je live inzicht in verbruik van stadsverwarming, vloerverwarming en warmtepompen. Hij is ook geschikt voor FlowIQ Watermeters. Zo weet je precies hoeveel je energie of water je verbruikt bij het verwarmen van je huis, douchen of vullen van een bad.

Mooie overzichten

Het energie- en waterverbruik wordt getoond in mooie overzichten waardoor je meer inzicht krijgt en hoe je eventueel geld kunt besparen. Zo kun je hem gebruiken met het Home Assistant energy dashboard, Homey en Domoticz. Je krijgt tevens exclusieve toegang tot het Smart Gateways Kamstrup Gateway Dashboard voor Home Assistant waarin je nog meer gegevens kunt zien.

Eenvoudig te bevestigen

De Kamst-IR Gateway werkt op alle Kamstrup Multical en FlowIQ Warmte- en Watermeters. Een bevestigingsbeugel wordt meegeleverd maar is op bepaalde typen niet nodig. De Leesmodule blijft door de ingebouwde magneet op de meeste meters zelfs automatisch zitten.

*op dit moment er geen bevestigingsbeugel voor watermeters beschikbaar

kamstrup_multical_ir_home-assistant_domoticz_homey-mqtt_rest-api

Geschikt voor vrijwel alle Home Automation software​

De KAMST-IR Gateway is geschikt voor vrijwel alle Home Automation software zoals Home Assistant, Domoticz en heeft een eigen Homey app.

Op onze support pagina vind je een uitgebreide verzameling van handleidingen.

Open Standaarden

Door gebruik te maken van open standaarden zoals REST-API en MQTT kan de KAMST-IR Gateway aan vrijwel alle software worden gekoppeld. Je kunt dus gebruik maken van jouw eigen cloud. Door ondersteuning van MQTT via TLS encryptie voldoet de dataoverdracht aan de hoogste standaarden.

Geschikt voor alle Multical en FlowIQ meters

De Kamst-IR Gateway is geschikt voor alle Kamstrup Multical Warmte- en Watermeters. Ook worden watermeters van Water-Link in België ondersteund.

Geschikt voor de volgende warmtemeters:

Geschikt voor de volgende watermeters:

Kan ik mijn warmte- en waterverbruik in real-time volgen?

Uiteraard! De Kamst-IR Gateway geeft het verbruik continue door zodat je altijd kunt zien wat jouw verbruik is.

Kan ik de Kamst-IR Gateway ook zonder domotica software gebruiken?

Zoals bij al onze gateways kun je een abonnement nemen op het Online Energy Dashboard. Je kunt dit kiezen bij het afrekenen. Achteraf beslissen kan natuurlijk ook.

Is de installatie moeilijk?

We leveren onze gateway met een installatiehandleiding waarmee je eenvoudig zelf de gateway in gebruik kunt nemen.

Is de gateway geschikt voor mijn Kamstrup meter?

De Kamst-IR Gateway is ontwikkeld voor gebruik met alle energie- en watermeters van Kamstrup. Monteer de sensor eenvoudig op het Infra-Rood oog van jouw meter en start met monitoren van jouw energie- en waterverbruik.

Mijn Kamstrup meter is uitgerust met een batterij, gaat deze snel leeg?

De meeste Kamstrup meters worden gevoed via een interne batterij. Om de levensduur te sparen kan de Kamst-IR gateway worden ingesteld zodat hij bijvoorbeeld ieder uur de Kamstrup meter uitleest. Dit kan door middel van de IR-Read interval op de gateway aan te passen. Zo bepaal je zelf hoe vaak de meetgegevens worden ververst. Met een interval van 15 minuten gaat een gemiddelde batterij 10 jaar mee.

Veel gestelde vragen

Vrijwel alle aanbieders van stadsverwarming gebruiken Kamstrup Multical meters voor het bijhouden van het energieverbruik. De gateway is onder andere geschikt voor stadsverwarming van de volgende leveranciers: Vattenfall (voorheen Nuon), Ennatuurlijk, Stadsverwarming Purmerend (SVP), Stedin Warmte (onderdeel van Stedin), HVC Groep, Eneco, Warmtebedrijf Rotterdam, AVR, Warmtenetwerk Westland, InfraServies, Eteck, DUW+ en BioWarmteCentrale De Purmer. Weet je niet zeker of de Kamst-IR Gateway samenwerkt met jouw stadsverwarming, vul dan het contactformulier in voor meer informatie.

Water-Link in België installeert slimme watermeters. Deze zijn met de Kamst-IR  gateway uit te lezen. Ook andere kamstrup watermeters zoals de Multical 21 of de FlowIQ zijn hiermee compatible.

Ja, je kunt de IR-Read interval instellen op 30 seconden. De gateway leest dan voortdurend de meterstanden uit.

Je kunt de gateway ook zonder home automation gebruiken. Dit kan via een abonnement op ons online dashboard. Dit kun je bij het plaatsen van de gateway in de winkelwagen selecteren.

De Kamst-IR Gateway is uitgerust met een Infra-Rood sensor die geschikt is voor alle Kamstup meters. Deze sensor is niet demontabel.

Je ontvangt bij de Gateway een handleiding waarmee je snel kunt beginnen met het bijhouden van jouw energie- en waterverbruik. Op onze support pagina vind je uitgebreide handleidingen voor het gebruik van de verschillende soorten domotica software.

Ja dat kan. Het Online Energy Dashboard werkt onafhankelijk van andere koppelingen.

Natuurlijk. De Kamst-IR Gateway houdt per uur, dag, maand en jaar het verbruik bij zodat je dit eenvoudig kunt vergelijken.

Dit is mogelijk. Je kunt bijvoorbeeld jouw gateway koppelen met Domoticz, Homey en Home Assistant en tegelijkertijd het verbruik inzien via het Online Energy Dashboard.

Je kunt ervoor kiezen om de toegang tot het Internet te beperken. De Gateway zal ook zonder Internetverbinding blijven werken. Voor OTA firmware updates is natuurlijk even internet toegang vereist.

Probeer de gateway binnenshuis (droog) te plaatsen waar voldoende WiFi bereik is.

Hulp nodig?

Als je nog vragen hebt over onze gateway, stuur dan gerust een bericht.

Geschikte Kamstrup meters

Geschikt voor alle Kamstrup warmte- en watermeters

Resolutie

0,001 GJ / 0,001 m³

Kabellengte Sensor

1.5 meter

Bevestiging Sensor

Niet demontabel

Vochtbestendigheid

IP20

WiFi compatibiliteit

IEEE 802.11 b/g/n (2.4 GHz), ondersteuning voor WPA/WPA2/WPA3

Opgenomen vermogen

40mA nominaal, 150 mA piek tijdens opstarten

Voeding

Micro-USB aansluiting

Software

Proprietary

Temperatuurbereik

-20°C tot 50°C

Vochtbestendigheid

IP20

Ondersteunde protocollen

KMP & IEC 62056-21

Technische specificaties