Ga naar de inhoud

SmartGateways.nl

Uiterlijk volgende werkdag verzonden

14 dagen bedenktijd

Klantbeoordeling 4.9/5

Open standaarden

S0 Gateway

Monitor energieverbruik van tussenmeters

Meet realtime energieverbruik

De S0 Gateway maakt jouw tussenmeter met S0 puls-aansluiting slim. Hij geeft je live inzicht in het energieverbruik. Zo weet je precies hoeveel energie je gebruikt of teruglevert aan het net

3D view

Mooie dashboards

Het energieverbruik wordt getoond in mooie overzichten waardoor je meer inzicht krijgt in het verbruik of teruglevering en hoe je eventueel geld kunt besparen. Zo kun je hem gebruiken met het Home Assistant energy dashboard, Homey en Domoticz. Je krijgt tevens exclusieve toegang tot het Smart Gateways S0 Gateway Dashboard voor Home Assistant waarin je nog meer gegevens kunt zien.

Eenvoudig te installeren

De S0 Gateway werkt met de meeste tussenmeters. Tussenmeters hebben namelijk vaak een S0 aansluiting die pulsen geeft tijdens verbruik of teruglevering van energie. De gateway is geschikt voor het meten van energie van meters van de merken Siemens, ABB, Landis+Gyr, Iskraemeco, Kamstrup, EMH metering en Schneider Electric.

Geschikt voor vrijwel alle Home Automation software​

De S0 Gateway is geschikt voor vrijwel alle Home Automation software zoals Home Assistant, Domoticz en heeft een eigen Homey app.

Op onze support pagina vind je een uitgebreide verzameling van handleidingen.

Open Standaarden

Door gebruik te maken van open standaarden zoals REST-API en MQTT kan de S0 Gateway aan vrijwel alle software worden gekoppeld. Je kunt dus gebruik maken van jouw eigen cloud. Door ondersteuning van MQTT via TLS encryptie voldoet de dataoverdracht aan de hoogste standaarden.

Geschikt voor de meeste tussenmeters

De meeste tussenmeters hebben een twee-aderige aansluiting die pulsen geeft tijdens gebruik. Deze aansluiting, ook wel DIN EN 62053-31 aansluiting, kan worden verbonden met de S0 gateway. Zoek in de handleiding van de tussenmeter op of deze over een puls-aansluiting beschikt, vaak aangeduid met 1000imp/kWh zoals is te zien op onderstaande foto. Neem bij twijfel gerust contact op via het onderstaande contactformulier.

Kan ik mijn energieverbruik in real-time volgen?

Uiteraard! De S0 Gateway geeft het energieverbruik continue door zodat je altijd kunt zien wat jouw verbruik is.

Kan ik de S0 Gateway ook zonder domotica software gebruiken?

Zoals bij al onze gateways kun je een abonnement nemen op het Online Energy Dashboard. Je kunt dit kiezen bij het afrekenen. Achteraf beslissen kan natuurlijk ook.

Is de S0 gateway geschikt voor mijn tussenmeter?

De S0 Gateway is ontwikkeld voor gebruik met de meeste tussenmeters. Sluit de 12V en S1 aansluiting van de gateway aan op de S0 aansluiting van de tussenmeter.

Is de installatie van de S0 gateway moeilijk?

We leveren onze gateway met een installatiehandleiding waarmee je eenvoudig zelf de gateway in gebruik kunt nemen.

Veel gestelde vragen

Tussenmeters die geschikt zijn hebben meestal de opdruk 1000imp/kWh of 2000imp/kWh. Twijfel je aan de geschiktheid, neem dan contact op via het contactformulier.

Ja, de kabel van de S0 gateway naar de tussenmeter kan tot 15 meter worden verlengd. De gateway beschikt over schroefklemmen waarmee de sensor is bevestigd. Dit kan met “dunne luidsprekerkabel” van 0.5mm² of 20AWG”

Je kunt de S0 Gateway ook zonder home automation gebruiken. Dit kan via een abonnement op ons online dashboard. Dit kun je bij het plaatsen van de gateway in de winkelwagen selecteren.

Je kunt je eigen sensor gebruiken of de sensor die bij de tussenmeter wordt geleverd. Zorg ervoor dat de sensor met een spanning werkt tussen 0 en 36V. NO (Normal Open) en NC (Normal Closed) worden ondersteund.

Je ontvangt bij de S0 Gateway een handleiding waarmee je snel kunt beginnen met het monitoren van het energieverbruik. Op onze support pagina vind je uitgebreide handleidingen voor het gebruik van de verschillende soorten domotica software

Ja dat kan. Het Online Energy Dashboard werkt onafhankelijk van andere koppelingen.

Natuurlijk. De S0 Gateway houdt per uur, dag, maand en jaar het verbruik bij zodat je dit eenvoudig kunt vergelijken.

Dit is mogelijk. Je kunt bijvoorbeeld jouw gateway koppelen met Domoticz, Homey en Home Assistant en tegelijkertijd het verbruik inzien via het Online Energy Dashboard.

Je kunt ervoor kiezen om de toegang tot het Internet te beperken. De Gateway zal ook zonder Internetverbinding blijven werken. Voor OTA firmware updates is natuurlijk even internet toegang vereist.

Probeer de gateway binnenshuis (droog) te plaatsen waar voldoende WiFi bereik is. Verleng indien nodig de sensorkabel. Dit is mogelijk tot 15 meter.

Hulp nodig?

Als je nog vragen hebt over onze gateway, stuur dan gerust een bericht.

Geschikte tussenmeters

Geschikt voor alle tussenmeters met Potentiaalvrij contact volgens de DIN EN 62053-31 standaard

Resolutie

0,001 kWh

Bevestiging S0 kabel

Demontabel

WiFi compatibiliteit

IEEE 802.11 b/g/n (2.4 GHz), ondersteuning voor WPA/WPA2/WPA3

Opgenomen vermogen

40mA nominaal, 150 mA piek tijdens opstarten

Voeding

Micro-USB aansluiting

Software

Proprietary

Temperatuurbereik

-20°C tot 50°C

Vochtbestendigheid

IP20

 

Technische specificaties