Ga naar de inhoud

SmartGateways.nl

Uiterlijk volgende werkdag verzonden

14 dagen bedenktijd

Klantbeoordeling 4.9/5

Open standaarden

WarmteLink Gateway

Monitor stadsverwarming van Vattenfall

Meet realtime Stadsverwarming

De WarmteLink Gateway voor Vattenfall maakt jouw stadsverwarming slim. Hij geeft je live inzicht in het energieverbruik. Zo weet je precies hoeveel je gebruikt bij het verwarmen van je huis, douchen of nemen van een bad. Koppel deze gateway vandaag nog aan de WarmteLink van Vattenfall en begin met besparen.

3D view

Duidelijke dashboards

Het energieverbruik van stadsverwarming wordt live getoond in mooie overzichten waardoor je meer inzicht krijgt in het energieverbruik en hoe je eventueel geld kunt besparen. Zo kun je hem gebruiken met het Home Assistant energy dashboard, Homey en Domoticz. Je krijgt tevens exclusieve toegang tot het Smart Gateways WarmteLink Dashboard voor Home Assistant waarin je nog meer gegevens kunt zien.

Gas Meter Home Assistant mqtt rest-api-json

Eenvoudig te installeren

Onze WarmteLink Gateway werkt samen met de WarmteLink P1 meter van Vattenfall. Prik de bijgeleverde P1 kabel in de P1 poort van de WarmteLink slimme meter van jouw stadsverwarming en krijg real-time inzage in het verbruik van je woning.

Je hebt geen voeding nodig. De WarmteLink Gateway wordt gevoed door de slimme meter.

Geschikt voor vrijwel alle Home Automation software​

De WarmteLink Gateway is geschikt voor vrijwel alle Home Automation software zoals Home Assistant, Domoticz en heeft een eigen Homey app.

Op onze support pagina vind je een uitgebreide verzameling van handleidingen.

Open Standaarden

Door gebruik te maken van open standaarden zoals REST-API en MQTT kan de WarmteLink Gateway aan vrijwel alle software worden gekoppeld. Je kunt dus gebruik maken van jouw eigen cloud. Door ondersteuning van MQTT via TLS encryptie voldoet de dataoverdracht aan de hoogste standaarden.

Is mijn WarmteLink geschikt?

Vattenfall installeert bij stadsverwarming verschillende WarmteLink P1 slimme meters. Deze bezitten allemaal een P1 poort die met de WarmteLink Gateway kan worden verbonden. Alleen bij versie 1 en 2 staat deze poort aan. Bij versie 3 staat deze poort nog uit. Deze wordt in de toekomst wel door Vattenfall geactiveerd. Onze WarmteLink Gateway werkt dus alleen op versie 1 en 2. Onze KAMST-IR Gateway is altijd te koppelen met stadsverwarming en onafhankelijk van jouw energieleverancier.

WarmteLink met geactiveerde P1 poort

WarmteLink waarbij P1 poort is uitgeschakeld

WarmteLink is NIET bruikbaar met de Smart Gateways WarmteLink Gateway

* Op dit moment is dit nog niet mogelijk. Op de website van Vattenfall staat dat de p1 poort van deze versie op termijn ingeschakeld wordt. Helaas is de status al een tijd niet meer gewijzigd. Zodra ook versie 3 is uit te lezen zullen we onze WarmteLink Gateway hiervoor geschikt maken via een firmware update. Wil je jouw stadsverwarming nu al uitlezen, dan kan dit via de KAMST-IR Gateway voor Kamstrup Multical warmtemters.

Kan ik mijn stadsverwarming in real-time volgen?

Uiteraard! De WarmteLink Gateway geeft het energieverbruik van jouw stadsverwarming continue door zodat je altijd kunt zien wat jouw verbruik is.

Kan ik de WarmteLink Gateway ook zonder domotica software gebruiken?

Zoals bij al onze gateways kun je een abonnement nemen op het Online Energy Dashboard. Je kunt dit kiezen bij het afrekenen. Achteraf beslissen kan natuurlijk ook.

Is de installatie moeilijk?

We leveren onze WarmteLink Gateway met een installatiehandleiding waarmee je eenvoudig zelf de gateway in gebruik kunt nemen.

Is de WarmteLink gateway geschikt voor mijn stadsverwarming?

De WarmteLink Gateway is ontwikkeld voor gebruik met stadsverwarming van Vattenfall. De meegeleverde kabel klik je in de P1 poort van de WarmteLink slimme meter. Alleen Versie 1 en 2 worden ondersteund. Vattenfall heeftde P1 poort van versie 3 nog niet ingeschakeld. Foto’s van de verschillende WarmteLink versies vind je elders op deze pagina. 

Werkt de WarmteLink Gateway ook bij andere energieleveranciers?

Nee, alleen Vattenfall installeert stadsverwarming met slimme meters met een P1 poort die bruikbaar is. Twijfel je, neem dan gerust contact op via onderstaand contactformulier.

Veel gestelde vragen

In de meeste gevallen wel. Nuon, Eneco en Essent installeren vaak een Kamstrup Multical slimme meter. Deze is altijd uit te lezen via onze KAMST-IR Gateway. Deze stadsverwarming is te verbinden met Home Assistant, Domoticz en Homey en ook te gebruiken met het Smart Gateways Online Energy Dashboard.

Op dit moment is dit nog niet mogelijk. Op de website van Vattenfall staat dat de P1 poort van deze versie op termijn ingeschakeld wordt. Helaas is de status al een tijd niet meer gewijzigd. Zodra ook versie 3 is uit te lezen zullen we onze WarmteLink hiervoor geschikt maken via een firmware update. Wil je jouw stadsverwarming nu al uitlezen, dan kan dit via de KAMST-IR Gateway voor Kamstrup Multical warmtemters.

De P1 poort van de WarmteLink van Vattenfall levert voldoende stroom om de WarmteLink Gateway te voeden. Een externe usb voeding heb je dus niet nodig.

In de meeste gevallen wel. Naast de WarmteLink slimme meter installeert Vattenfall ook nog een Kamstrup Multical meter. Deze is altijd uit te lezen via onze KAMST-IR Gateway.

Je kunt de WarmteLink Gateway ook zonder home automation gebruiken. Dit kan via een abonnement op ons online dashboard. Dit kun je bij het plaatsen van de gateway in de winkelwagen selecteren.

Je ontvangt bij de WarmteLink Gateway een handleiding waarmee je snel kunt beginnen met het monitoren van jouw stadsverwarming. Op onze support pagina vind je uitgebreide handleidingen voor het gebruik van de verschillende soorten domotica software.

Ja dat kan. Het Online Energy Dashboard werkt onafhankelijk van andere koppelingen.

Natuurlijk. De WarmteLink Gateway houdt per uur, dag, maand en jaar het verbruik bij zodat je dit eenvoudig kunt vergelijken.

Dit is mogelijk. Je kunt bijvoorbeeld jouw gateway koppelen met Domoticz, Homey en Home Assistant en tegelijkertijd het verbruik inzien via het Online Energy Dashboard.

Je kunt ervoor kiezen om de toegang tot het Internet te beperken. De Gateway zal ook zonder Internetverbinding blijven werken. Voor OTA firmware updates is natuurlijk even internet toegang vereist.

Probeer de WarmteLink gateway binnenshuis (droog) te plaatsen waar voldoende WiFi bereik is. Er zijn verlengkabels verkrijgbaar in onze webshop.

Hulp nodig?

Als je nog vragen hebt over onze gateway, stuur dan gerust een bericht.

Geschikte stadsverwarming

Geschikt voor stadsverwarming van Vattenfall via WarmteLink versie 1 en 2

Resolutie

0,001 GJ (GigaJoule)

Lengte P1 kabel

0.5 meter

Bevestiging kabel

Via P1 poort WarmteLink Vattenfall

Vochtbestendigheid

IP20

WiFi compatibiliteit

IEEE 802.11 b/g/n (2.4 GHz), ondersteuning voor WPA/WPA2/WPA3

Opgenomen vermogen

40mA nominaal, 150 mA piek tijdens opstarten

Voeding

Micro-USB aansluiting

Software

Proprietary

Temperatuurbereik

-20°C tot 50°C

Vochtbestendigheid

IP20

Voeding

Kan gevoed worden via P1 poort van WarmteLink

Technische specificaties