Ga naar de inhoud

SmartGateways.nl

Uiterlijk volgende werkdag verzonden

14 dagen bedenktijd

Klantbeoordeling 4.9/5

Open standaarden

Watermeter Gateway

Monitor waterverbruik

Meet realtime Waterverbruik

De Watermeter Gateway maakt jouw analoge watermeter slim. Hij geeft je live inzicht in het waterverbruik. Zo weet je precies hoeveel water je gebruikt bij het douchen, vullen van een bad, wassen van je handen of sproeien van je tuin.

3D view

Mooie overzichten

Het waterverbruik wordt getoond in mooie overzichten waardoor je meer inzicht krijgt en hoe je eventueel geld kunt besparen. Zo kun je hem gebruiken met het Home Assistant energy dashboard, Homey en Domoticz. Je krijgt tevens exclusieve toegang tot het Smart Gateways Watermeter Gateway Dashboard voor Home Assistant waarin je nog meer gegevens kunt zien.

Eenvoudig te monteren

De Watermeter Gateway werkt met de meeste analoge watermeters. De gateway is geschikt voor de merken Itron, Actaris, Elster, Sensus, Diehl Metering, Zenner, Schlumberger, Maddalena MVM, Honeywell, DH Metering Kent en Hidroconta.

Geschikt voor vrijwel alle Home Automation software​

De Watermeter Gateway is geschikt voor vrijwel alle Home Automation software zoals Home Assistant, Domoticz en heeft een eigen Homey app.

Op onze support pagina vind je een uitgebreide verzameling van handleidingen.

Open Standaarden

Door gebruik te maken van open standaarden zoals REST-API en MQTT kan de Watermeter Gateway aan vrijwel alle software worden gekoppeld. Je kunt dus gebruik maken van jouw eigen cloud. Door ondersteuning van MQTT via TLS encryptie voldoet de dataoverdracht aan de hoogste standaarden.

Geschikt voor de meeste watermeters

Staat jouw watermeter in onderstaande lijst, dan is hij geschikt. Staat hij er niet bij en twijfel je, neem dan contact op via het contactformulier.

Kan ik mijn waterverbruik in real-time volgen?

Uiteraard! De Watermeter Gateway geeft het waterverbruik continue door zodat je altijd kunt zien wat jouw verbruik is.

Kan ik de Watermeter Gateway ook zonder domotica software gebruiken?

Zoals bij al onze gateways kun je een abonnement nemen op het Online Energy Dashboard. Je kunt dit kiezen bij het afrekenen. Achteraf beslissen kan natuurlijk ook.

Is de installatie moeilijk?

We leveren onze gateway met een installatiehandleiding waarmee je eenvoudig zelf de gateway in gebruik kunt nemen.

Is de gateway geschikt voor mijn watermeter?

De Watermeter Gateway is ontwikkeld voor gebruik met de meeste analoge watermeters. De meegeleverde sensor detecteert de pulsen van de watermeter die worden gegeven tijdens verbruik van water. Monteer de sensor eenvoudig op jouw watermeter en start met monitoren van jouw waterverbruik.

Ik kan kiezen uit VERSIE A en VERSIE B van de gateway, welke heb ik nodig?

Je hebt alleen versie B nodig als je een KENT V100, ELSTER V100 of ZENNER MNK watermeter hebt. In alle andere gevallen heb je Versie A nodig.

Veel gestelde vragen

Ja, de kabel van de sensor kan tot 15 meter worden verlengd. De gateway beschikt over drie schroefklemmen waarmee de sensor is bevestigd. De sensor kan onder de schroefklemmen vandaan worden gehaald en met “dunne luidsprekerkabel” van 0.5mm² of 20AWG worden verlengd. Gebruik 3 aderige kabel voor VERSIE A van de gateway. Voor VERSIE B van de gateway kan 2 aderige kabel worden gebruikt.

Je kunt de gateway ook zonder home automation gebruiken. Dit kan via een abonnement op ons online dashboard. Dit kun je bij het plaatsen van de gateway in de winkelwagen selecteren.

Je kunt je eigen sensor gebruiken. Zorg ervoor dat de sensor met een spanning werkt tussen 0 en 36V. NO (Normal Open) en NC (Normal Closed) worden ondersteund.

Je ontvangt bij de Watermeter Gateway een handleiding waarmee je snel kunt beginnen met het bijhouden van jouw waterverbruik. Op onze support pagina vind je uitgebreide handleidingen voor het gebruik van de verschillende soorten domotica software

Ja dat kan. Het Online Energy Dashboard werkt onafhankelijk van andere koppelingen.

Natuurlijk. De Watermeter Gateway houdt per uur, dag, maand en jaar het verbruik bij zodat je dit eenvoudig kunt vergelijken.

Dit is mogelijk. Je kunt bijvoorbeeld jouw gateway koppelen met Domoticz, Homey en Home Assistant en tegelijkertijd het verbruik inzien via het Online Energy Dashboard.

Je kunt ervoor kiezen om de toegang tot het Internet te beperken. De Gateway zal ook zonder Internetverbinding blijven werken. Voor OTA firmware updates is natuurlijk even internet toegang vereist.

Probeer de gateway binnenshuis (droog) te plaatsen waar voldoende WiFi bereik is. Verleng indien nodig de sensorkabel. Dit is mogelijk tot 15 meter.

Ja, de sensor is waterdicht en kan condens verdragen. Zorg ervoor dat de gateway zelf (witte kastje) op een droge locatie wordt geplaatst. Verleng eventueel de sensorkabel.

Water-Link in België installeert slimme watermeters. Deze zijn niet met deze gateway uit te lezen maar wel met de Kamst-IR Gateway. Ook andere kamstrup watermeters zoals de Multical 21 of de FlowIQ zijn hiermee uit te lezen.

Hulp nodig?

Als je nog vragen hebt over onze gateway, stuur dan gerust een bericht.

Geschikte watermeters

Geschikt voor alle watermeters met inductieve of magnetische puls tijdens verbruik

Resolutie

1 liter

Kabellengte Sensor

1.5 meter

Bevestiging Sensor

Demontabel

Vochtbestendigheid

IP20

WiFi compatibiliteit

IEEE 802.11 b/g/n (2.4 GHz), ondersteuning voor WPA/WPA2/WPA3

Opgenomen vermogen

40mA nominaal, 150 mA piek tijdens opstarten

Voeding

Micro-USB aansluiting

Software

Proprietary

Temperatuurbereik

-20°C tot 50°C

Vochtbestendigheid

IP20

Geschikte sensoren

NO (Normal Open) en NC (Normal Closed) worden ondersteund. Spanning tussen 5 en 36V

Technische specificaties